ORLA

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Ergonomia i lipoatròfia semicircular

 

Seure incorrectament o en una cadira inapropiada o inadequada pot facilitar l’aparició dels símptomes de la lipoatròfia semicircular. Diversos autors d’estudis d’aquesta malaltia professional diagnostiquen l’aparició en relació al microtrauma causat per la pressió repetida contra un objecte, una taula, una cadira o per la roba ajustada. Pel que fa concretament a les cadires, podrien influir-hi per la compressió en el costat distal de la part posterior de la cuixa.

Hi ha el cas d’una investigació ergonòmica que se centrava en la posició en què s’asseien els treballadors d’una empresa. Les taules i les cadires que utilitzaven s’havien dissenyat amb pautes ergonòmiques. Hi havia un grup d’usuaris que s’hi asseien incorrectament; per exemple, recolzats només a la meitat davantera del seient, sense fer servir el suport lumbar del respatller ni el reposabraços, asseguts més alts del necessari i romanien molt temps immòbils sense aprofitar el mecanisme de basculació de la cadira. La majoria d’ells tenien lipoatròfia semicircular. En canvi, els que seien de forma saludable tenien menys casos de lipoatròfia semicircular.

La bibliografia mèdica descriu la lipoatròfia semicircular com una malaltia poc freqüent, idiopàtica (sense causa coneguda), la manifestació clínica de la qual consisteix en l’atròfia d’una zona semicircular del teixit fi gras subcutani situat, sobretot, davant les cuixes.

En conclusió, els camps electromagnètics interaccionen amb els teixits humans i una forma d’interacció es tradueix en la pèrdua de teixit adipós que dóna lloc a la lipoatròfia semicircular. En això els aspectes posturals juguen un paper addicional ja que promouen o minimitzen el fenomen.

Yolanda Ramos – directora comercial d’Interstuhl Espanya
Jordi Miquel Serra – director d’àrea d’Interstuhl Espanya